ПРАТ УВТК “Спецсільгоспмонтаж”

Код за ЄДРПОУ: 00913172
Телефон: 0 (67) 430-11-74
e-mail: uvtk@vinnitsa.com
Юридична адреса: 21034, Україна, м. Вінниця, вул. Олега Антонова, 19-А
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ВАТ УВТК "Спецсiльгоспмонтаж" створене вiдповiдно до рiшення регiонального вiддiлення Фонду державного майна України у Вiнницькiй областi вiд 17.10.1997 року №428-V "Про перетворення управлiння виробничо-технологiчної комплектацiї "Спецсiльгоспмонтаж" у вiдкрите акцiонерне товариство вiдповiдно до "Порядку перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкритi акцiонернi товариства", затвердженого Постановою Кабмiну України №686 вiд 07.12.1992 року. Злиття, подiлу, перетворення, видiлу в звiтному перiодi не було.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Вищим органом управлiння товариства є загальнi збори акцiонерiв. Управлiння товариством здiйснює правлiння товариства, яке очолює Голова правлiння. Також до складу органiв управлiння товариства входять спостережна рада, яка складається з трьох чоловiк, ревiзiйна комiсiя, яка складається з трьох чоловiк. Пiдприємство включає в себе: адмiнкорпус; склад товарно-матерiальних цiнностей; площадка для складання металiчних виробiв (труб, мателопрокату та iнш.). Дочiрнi пiдприємства, фiлiї, представництва та iншi вiдокремленi структурнi пiдроздiли не створювались. Змiн в органiзацiйнiй структурi емiтента у вiдповiдностi з попереднiм звiтним перiодом не було.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду до Товариства не надходили.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) З метою складання фiнансових звiтiв згiдно Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку на протязi 2011 року були встановленi такi принципи бухгалтерського облiку:
-одиницею облiку основних засобiв на пiдприємствi є об"єкт основних засобiв, що вiдповiдає критерiям визначеним вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби". Придбанi основнi засоби зараховувались на баланс товариства за первiсною вартiстю. Синтетичний та аналiтичний облiк основних засобiв ведеться по окремих групах в розрiзi окремих об"єктiв. Нарахування амортизацiї основних засобiв здiйснюється за податковим методом.
-нематерiальнi активи зарахованi на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю. Накопичення амортизацiї проводиться прямолiнiйним методом.
-придбанi запаси зарахованi на баланс пiдприємства за первiсною вартiстю, при цьому запаси придбанi за плату зарахованi на баланс по собiвартостi придбання. Списання товарiв, матерiалiв на витрати виробництва, при продажу та iншому вибуттi проводиться методом iдентифiкацiйної вартостi.
-дебiторська заборгованiсть визнана на пiдприємствi активом, тому що iснує iмовiрнiсть отримання майбутнiх економiчних вигiд i достовiрно визначена її сума;
-величина резерву сумнiвних боргiв визначена виходячи з платоспроможностi окремих дебiторiв;
-оцiнка зобов"язань на пiдприємствi достовiрно визначена i iснує ймовiрнiсть зменшення економiчних вигод у майбутньому внаслiдок їх погашення;
- дохiд виявляється в момент збiльшення активу або зменшення зобов"язань, що обумовлено збiльшенням власного капiталу;
- витрати вiдображенi в бухгалтерському облiку одночасно iз зменшенням активiв або збiльшенням зобов"язань.
Фiнансова звiтнiсть складається згiдно з Нацiональними положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку. Метод оцiнки вибуття запасiв - за середньозваженою собiвартiстю. Протягом звiтного перiоду було забезпечено незмiннiсть визначених методiв оцiнки вибуття запасiв.
Облiк надходження, використання, реалiзацiї та вибуття малоцiнних та швидкозношуваних предметiв, строком використання менше нiж 1 рiк, вiдображається згiдно ПСБО № 9 "Запаси".
Оцiнка запасiв на дату балансу проведена згiдно з прийнятою на пiдприємствi облiковою полiтикою
Змiн в облiковiй полiтицi на протязi року не було. Помилки минулих рокiв не виявленi.
Пiдприємство станом на 31.12.2011 р. не має довгостроковi фiнансовi iнвестицiї в акцiї, частки у статутному капiталi iнших пiдприємств.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК

(ЗВIТ НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА)
ЩОДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
ВIДКРИТОГО АКЦIОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
УПРАВЛIННЯ ВИРОБНИЧО-ТЕХНОЛОГIЧНОЇ КОМПЛЕКТАЦIЇ <СПЕЦСIЛЬГОСПМОНТАЖ>
ЗА 2011 РIК




у зв'язку з поданням звiтностi до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку




Адресат: власникам цiнних паперiв та керiвництву
Вiдкритого Акцiонерного Товариства
Управлiння виробничо-технологiчної комплектацiї
<Спецсiльгоспмонтаж>











м. Вiнниця 2012
ЗВIТ ЩОДО ФIНАНСОВОЇ ЗВIТНОСТI
за 2011 рiк

Незалежний Аудитор Дороженко Ярослав Борисович провiв аудит фiнансової звiтностi Вiдкритого акцiонерного товариства Управлiння виробничо-технологiчної комплектацiї <Спецсiльгоспмонтаж>, що додається, яка включає Баланс пiдприємства, Звiт про фiнансовi результати станом на 31 грудня 2011 року, за рiк що закiнчився на зазначену дату, стислий виклад суттєвих облiкових полiтик та iншi пояснювальнi примiтки.

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу за фiнансову звiтнiсть
Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення цiєї фiнансової звiтностi у вiдповiдностi до концептуальної основи фiнансової звiтностi, що дiє в Українi та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає необхiдним для забезпечення складання фiнансової звiтностi , що не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.

Вiдповiдальнiсть аудитора
Вiдповiдальнiстю аудитора є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв аудиту. Я здiйснив аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi - МСА), зокрема до МСА 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi", МСА 705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора", МСА 706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора", "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)", затвердженого Рiшенням ДКЦПФР України за N 1360 вiд 29.09.2011 р., зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 28.11.2011 р. за № 1358/20096, та дiючого законодавства України (законiв України "Про аудиторську дiяльнiсть ", "Про господарськi товариства ", "Про цiннi папери i фондовий ринок ", "Цивiльного кодексу ".)
Мiжнароднi стандарти контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстять суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятностi облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального подання фiнансової звiтностi.
Я вважаю, що отримав достатнi i належнi аудиторськi докази для висловлення моєї умовно-позитивної думки.

Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки

Пiдприємство формує облiковi оцiнки щодо нарахування амортизацiї на основнi засоби, виходячи з застосовуваних норм амортизацiї у вiдповiдностi до облiкової полiтики, що не вiдповiдає концептуальнiй основi. Проте з урахуванням реальних обставин функцiонування пiдприємства та якщо перерахувати нараховану амортизацiю, то сума коригувань буде мати обмежений вплив на оцiнку достовiрностi фiнансової звiтностi вцiлому.
Аудитор не спостерiгав за iнвентаризацiєю наявних запасiв та необоротних активiв, оскiльки час її проведення передував часу проведення аудиторської перевiрки. В зв'язку з тим, що стаття необоротних активiв є суттєвою у фiнансовiй звiтностi, аудитором були проведенi можливi аудиторськi альтернативнi процедури, процедури тестування надiйностi результатiв проведеної iнвентаризацiї необоротних активiв. Iснуючi елементи внутрiшнього контролю, що стосуються необоротних активiв та запасiв дозволяють аудитору висловлювати думку стосовно необоротних активiв та запасiв.


УМОВНО-ПОЗИТИВНА ДУМКА

На думку аудитора, за винятком впливу питання, про яке йдеться у параграфi <Пiдстава для висловлення умовно-позитивної думки>, фiнансова звiтнiсть (Баланс пiдприємства, Звiт про фiнансовi результати) вiдображає достовiрно, в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан Вiдкритого акцiонерного товариства Управлiння виробничо-технологiчної комплектацiї <Спецсiльгоспмонтаж> станом на 31 грудня 2011 року та його фiнансовi результати i рух грошових коштiв за рiк, що закiнчився на зазначену дату вiдповiдно до концептуальної основи фiнансової звiтностi, що дiє в Українi, та вiдповiдають вимогам законодавства i нормативним актам України.



ЗВIТ ЩОДО ВИМОГ ЗАКОНОДАВЧИХ ТА НОРМАТИВНИХ АКТIВ УКРАЇНИ


1.1 Основнi вiдомостi про емiтента

Повне найменування Вiдкрите акцiонерне товариство
Управлiння виробничо-технологiчної комплектацiї <Спецсiльгоспмонтаж>
Код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України 00913172
Мiсцезнаходження 21100, м.Вiнниця, пров.К.Маркса, 19А
Дата державної реєстрацiї Зареєстроване Виконкомом Вiнницької мiської ради, 29.10.1997 р. ,свiдоцтво № А00 № 145843


1.2 Опис аудиторської перевiрки

Аудитором проведено аудит повного комплекту фiнансової звiтностi Вiдкритого акцiонерного товариства Управлiння виробничо-технологiчної комплектацiї <Спецсiльгоспмонтаж>, що включає: Баланс станом на 31 грудня 2011 року; Звiт про фiнансовi результати за 2011 рiк за перiод дiяльностi з 01 сiчня 2011 року по 31 грудня 2011 року з метою визначення чи складенi фiнансовi звiти в усiх суттєвих аспектах згiдно з визначеною концептуальною основою фiнансової звiтностi за рiк, що минув, станом на 31 грудня 2011 року.
Аудит було здiйснено вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi - МСА), зокрема до МСА 700, 705, 706, "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)", затвердженого Рiшенням ДКЦПФР України за N 1360 вiд 29.09.2011 р., зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 28.11.2011 р. за № 1358/20096, та дiючого законодавства України (законiв України "Про аудиторську дiяльнiсть ", "Про господарськi товариства ", "Про цiннi папери i фондовий ринок ", "Цивiльного кодексу ".)
Фiнансовi звiти складенi на пiдставi Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України. Пiдприємство дотримується та веде облiк згiдно обранiй облiковiй полiтицi акцiонерного товариства.


2. РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦIЇ ЗА ВИДАМИ АКТИВIВ

Станом на 31.12.2011 р. загальнi активи Товариства в порiвняннi з даними на початок 2011 року збiльшились (на 0,8 %) i складають 409,1 тис.грн.
Збiльшення активiв вiдбулося в основному за рахунок збiльшення грошових коштiв.
Нематерiальнi активи, основнi засоби, iншi необоротнi матерiальнi активи та їх знос (амортизацiя)
Товариство, у вiдповiдностi до Законодавства України володiє, користується i розпоряджається майном, що є у його власностi вiдповiдно до мети створення та предмету дiяльностi товариства.
Станом на 31.12.2011 р. по даних балансу пiдприємства власнi основнi засоби становлять:

Основнi засоби на початок
року (тис.грн.) на кiнець
року (тис.грн.)
залишкова вартiсть 335,7 285,0
первiсна вартiсть 711,0 711,0
знос 375,3 426,0

В 2011 роцi для бухгалтерського облiку основних засобiв товариство застосовувало вимоги Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27 квiтня 2000 року № 92 iз врахуванням змiн та доповнень.
Пiдприємство застосовує норми та методи нарахування амортизацiї по основним засобам згiдно закону <Про оподаткування прибутку пiдприємств> за 2-4 кв. 2011 року, що суперечить Положенню (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби".
Склад нематерiальних активiв на пiдприємствi станом на 31.12.2011 р. вiдсутнiй.

Фiнансовi iнвестицiї
Пiдприємство не має довгостроковi фiнансовi iнвестицiї в акцiї, частки у статутному капiталi iнших пiдприємств.

Оборотнi активи
В 2011 роцi для ведення бухгалтерського облiку сировини, товарiв, матерiалiв та iнших товарно-матерiальних цiнностей товариство застосовувало вимоги ПСБО 9 "Запаси", затвердженого МФУ № 246 вiд 20.10.1999 р. iз врахуванням змiн та доповнень.
Облiк придбання, реалiзацiї, списання та iншого вибуття запасiв ведеться згiдно ПСБО № 9 "Запаси".
Склад виробничих запасiв на пiдприємствi на кiнець звiтного перiоду вiдсутнiй.
Метод оцiнки вибуття запасiв - за середньозваженою собiвартiстю. Протягом звiтного перiоду було забезпечено незмiннiсть визначених методiв оцiнки вибуття запасiв.
Облiк надходження, використання, реалiзацiї та вибуття малоцiнних та швидкозношуваних предметiв, строком використання менше нiж 1 рiк, вiдображається згiдно ПСБО № 9 "Запаси".
Оцiнка запасiв на дату балансу проведена згiдно з прийнятою на пiдприємствi облiковою полiтикою.

Грошовi кошти та дебiторська заборгованiсть

Станом на 31.12.2011 року на пiдприємствi залишок грошових коштiв та їх еквiвалентiв становить:
Найменування показника на початок
року (тис.грн.) на кiнець
року (тис.грн.)
Грошовi кошти та їх еквiваленти:
в нацiональнiй валютi 31,1 59,5
в iноземнiй валютi - -

Облiк дебiторської заборгованостi проводиться у вiдповiдностi з вимогами ПСБО 10 "Дебiторська заборгованiсть", затвердженого наказом МФУ № 237 вiд 08.10.1999 р. iз змiнами та доповненнями.
Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи. послуги станом на 31.12.2011 р. вiдсутня.
Поточна дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги включається до пiдсумку балансу за чистою реалiзацiйною вартiстю, тобто дебiторська заборгованiсть за вирахуванням резерву сумнiвних боргiв.
Поточна дебiторська заборгованiсть, яка не пов'язана з реалiзацiєю продукцiї, робiт, послуг, що визнана безнадiйною на протязi звiтного перiоду вiдображена у складi iнших операцiйних витрат.
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками з бюджетом та iнша поточна дебiторська заборгованiсть станом на 31.12.2011 р. складає:
Дебiторська заборгованiсть за розрахунками на початок
року (тис.грн.) на кiнець
року (тис.грн.)
з бюджетом 7,9 33,5
iнша поточна заборгованiсть - -

3. РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦIЇ ПРО ЗОБОВ'ЯЗАННЯ

За станом на 31.12.2011 р. загальнi зобов'язання Товариства, в порiвняннi з даними на початок 2011 року зменшились (на 2,9 %) i складають 36,7 тис.грн.
Зменшення зобов'язань вiдбулося, в основному, за рахунок кредиторської заборгованостi за товари, роботи, послуги (зменшилась на 1,1 тис.грн.).
Зобов'язання пiдприємства визнанi згiдно ПСБО 11 "Зобов'язання" затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 сiчня 2000 р. N 20 вiд 11.02.2000 р. та Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 11 лютого 2000 р. N 85/4306 iз врахуванням змiн та доповнень.
Товариство за звiтний рiк має наступну структуру зобов'язань:

Найменування показника на початок
року (тис.грн.) на кiнець
року (тис.грн.)
Короткостроковi кредити банкiв - -
Поточна заборгованiсть за довгостроковими зобов'язаннями - -
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги 37,8 36,7
Поточнi зобов'язання за розрахунками: - -
з бюджетом - -
зi страхування - -
з оплати працi - -
Iншi поточнi зобов'язання - -
Розрахунки по заробiтний платi, з пiдзвiтними особами, з бюджетом, позабюджетними фондами i соцiальному страхуванню здiйснювались у вiдповiдностi до чинного законодавства та встановленими нормами.
Облiк зобов'язань ведеться згiдно ПСБО 11 "Зобов'язання", затвердженого Наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 сiчня 2000 р. N 20 вiд 11.02.2000 р. та Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України 11 лютого 2000 р. N 85/4306 iз врахуванням змiн та доповнень.



4. РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦIЇ ПРО ВЛАСНИЙ КАПIТАЛ

Об'явлений статутний капiтал товариства становить 309200 грн.
На 31.12.2011 року статутний капiтал сплачено повнiстю.
Величина статутного капiталу становить на 31.12.2011 р. - 309200 грн.
Цей капiтал подiлено на 1236800 простих iменних акцiй рiвною номiнальною вартiстю по 0,25 грн. кожна, якi було розподiлено мiж засновниками вiдповiдно до сплачених ними часток в колективнiй власностi. Свiдоцтво про випуск акцiй товариства № 22/02/1/11 вiд 01.06.2011року видане Вiнницьким теруправлiнням ДКЦПФР України.
Порядок розподiлу прибутку здiйснюється згiдно зi Статутом та рiшенням зборiв акцiонерiв.
Станом на 31.12.2011 року загальний розмiр власного капiталу Товариства складає 372,4 тис.грн., в порiвняннi на початок року (368,0 тис.грн. ), збiльшення власного капiталу вiдбулося за рахунок прибутку поточного року (на 4,4 тис.грн.).
Структура власного капiталу товариства становить:

Найменування показника на початок
року (тис.грн.) на кiнець
року (тис.грн.)
Статутний капiтал 309,2 309,2
Додатковий капiтал - -
Резервний капiтал - -
Нерозподiлений прибуток (непокритий збиток) 58,8 63,2
Неоплачений капiтал - -

На думку аудитора, розкриття iнформацiї про власний капiтал в балансi Товариства в повнiй мiрi вiдповiдає вимогам чинного законодавства України та не протирiчить чинним Мiжнародним стандартам бухгалтерського облiку та звiтностi.

5. РОЗКРИТТЯ IНФОРМАЦIЇ ЩОДО ОБСЯГУ ЧИСТОГО ПРИБУТКУ

Витрати пiдприємства
В товариствi ведеться бухгалтерський та податковий облiк витрат виробництва, витрат обiгу та валових витрат вiдповiдно до встановленого порядку.
Ведення облiку витрат на виробництво та склад витрат на виробництво вiдповiдає вимогам ПСБО 16 "Витрати" затвердженого наказом МФУ № 318 вiд 31.12.1999 р iз врахуванням змiн та доповнень.
Фактична собiвартiсть та оцiнка залишкiв незавершеного виробництва на пiдприємствi достовiрнi i обраховуються згiдно чинного законодавства.
На пiдприємствi облiк загальновиробничих витрат ведеться згiдно чинного законодавства, порядок та правильнiсть розподiлу цих витрат ведеться згiдно обранiй облiковiй полiтицi, ПСБО 16 "Витрати" та не суперечить чинному законодавству.

Доходи пiдприємства
Формування виручки (валового доходу) вiд реалiзацiї продукцiї (робiт, послуг) проводиться вiдповiдно до ПСБО 15 "Дохiд" затвердженого наказом МФУ № 290 вiд 29.11.1999 р. з врахуванням змiн та доповнень.
тис.грн.
Стаття За звiтний перiод За аналогiчний перiод попереднього року
Доход (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) 322,7 346
Непрямi податки та iншi вирахування з доходу - -
Чистий дохiд (виручка) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) 322,7 346
Iншi операцiйнi доходи - -
Iншi доходи - -
Разом чистi доходи 322,7 346
Собiвартiсть реалiзованої продукцiї (товарiв, робiт, послуг) 318,3 349,1
Iншi операцiйнi витрати - -
Iншi витрати - -
Разом витрати 318,3 349,1
Фiнансовий результат до оподаткування 4,4 -3,1
Податок на прибуток - -
Чистий прибуток (збиток) 4,4 -3,1
Забезпечення матерiального заохочення - -

Балансовий прибуток та оподаткований прибуток визначається згiдно з чинним законодавством.
Пiдприємство за звiтний перiод отримало 4,4 тис. грн. чистого прибутку.

6. ВIДПОВIДНIСТЬ ВАРТОСТI ЧИСТИХ АКТИВIВ ВИМОГАМ ЧИННОГО
ЗАКОНОДАВСТВА

Пiд вартiстю чистих активiв акцiонерного товариства розумiється величина, яка визначається шляхом вирахування iз суми активiв, прийнятих до розрахунку, суми його зобов'язань, прийнятих до розрахунку.
Для визначення вартостi чистих активiв складається розрахунок за даними бухгалтерської звiтностi вiдповiдно до ПСБО 2 "Баланс" затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України 31.03.99 р. N 87 зi змiнами та доповненнями, "Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств" схвалених рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 17 листопада 2004 р. N 485, Цивiльного кодексу України.

Найменування показника на початок
року (тис.грн.) на кiнець
року (тис.грн.)
Вартiсть чистих активiв акцiонерного товариства 368,0 372,4
Статутний капiтал 309,2 309,2
Заборгованiсть учасникiв (засновникiв) за внесками до статутного капiталу - -
Фактичнi витрати АТ на викуп акцiй, для їх наступного перепродажу чи анулювання - -

Розрахункова вартiсть чистих активiв перевищує статутний капiтал на 63,2 тис.грн. Розрахункова вартiсть чистих активiв на 31.12.2011 р. перевищує скоригований статутний капiтал на 63,2 тис.грн.
Вимоги частини третьої статтi 155 Цивiльного кодексу України дотриманi. Зменшення статутного капiталу не вимагається.

7. СТАН БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛIКУ ТА ЗВIТНОСТI

Бухгалтерський облiк вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" iз врахуванням змiн та доповнень, та iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку.
Фiнансова звiтнiсть складена вiдповiдно до вимог ПСБО 1 "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi" затвердженого наказом МФУ № 87 вiд 31.03.1999 р. iз врахуванням змiн та доповнень.
Фiнансова звiтнiсть Вiдкритого Акцiонерного Товариства Управлiння виробничо-технологiчної комплектацiї <Спецсiльгоспмонтаж> вiдповiдає даним синтетичного облiку, данi окремих форм звiтностi вiдповiдають один одному.

8. ЩОДО IНШОЇ ДОПОМIЖНОЇ IНФОРМАЦIЇ

Суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку разом з фiнансовою звiтнiстю не виявлено.
Значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" за перiод, що пiдлягав аудиту, аудитором не виявлено.
Корпоративне управлiння Товариством здiйснюється Загальними зборами, якi вибирають Правлiння товариства та Наглядову раду,та надiляють їх повноваженнями управлiння в перiод мiж зборами. Контроль над Правлiнням Товариства здiйснює Наглядова рада.
Товариство не дотримувалось (станом на дату закiнчення проведення аудиту) вимог Закону України "Про акцiонернi товариства" вiд 17.09.2008 р. № 514-VI : товариство не привело станом на 31.12.2011 р. дiяльнiсть акцiонерного товариства у вiдповiднiсть iз нормами цього Закону (не здiйсненi змiни до статуту, не прийнятi внутрiшнi положення, не вiдбулося змiни найменування акцiонерного товариства з вiдкритого на публiчне або приватне.).
Наглядовою радою не приймалось рiшення щодо запровадження в товариствi посади внутрiшнього аудитора (служби внутрiшнього аудиту).
При проведеннi iдентифiкацiї та оцiнки аудиторських ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства (МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi") не виявлено обставин, що свiдчать про можливiсть шахрайства.

9. АНАЛIЗ ФIНАНСОВОГО СТАНУ
Джерелом визначення показникiв фiнансового стану є:
i Баланс пiдприємства станом на 31.12.2011 р. (Форма № 1 код за ДКУД 1801001);
i Звiт про фiнансовi результати пiдприємства за 2011 р. (Форма № 2 код за ДКУД 1801003);
i Данi оперативного облiку емiтента.
i Додаткова iнформацiя.
Показники фiнансового стану
№ Показники Нормативне значення показника На початок
року На кiнець
року
1 Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi 0,25 - 0,5 0,82275 1,62125
2 Коефiцiєнт загальної лiквiдностi 1,0-2,0 1,85450 3,38147
3 Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi 0,25 - 0,5 0,90685 0,91029
4 Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним капiталом 0,5 - 1,0 0,10272 0,09855

Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi характеризує негайну готовнiсть товариства лiквiдувати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення суми грошових коштiв товариства в їх еквiвалентiв та поточних фiнансових iнвестицiй до суми поточних зобов'язань.
Станом на кiнець року вiдповiдно з розрахунком коефiцiєнта товариство готове негайно лiквiдувати поточнi зобов'язання.
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття) характеризує готовнiсть товариства лiквiдувати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення оборотних активiв товариства до суми поточних зобов'язань товариства.
Станом на кiнець року розрахований коефiцiєнт лiквiдностi значно бiльший за нормативне значення показника, та свiдчить про те, що товариство може лiквiдувати поточнi зобов'язання.
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi характеризує спiввiдношення власних коштiв та вартостi майна товариства. Вiдсоток власних коштiв у власному майнi вказує на те, що товариство має достатнiй рiвень фiнансової стiйкостi i вiдносно незалежне вiд зовнiшнiх фiнансових джерел.
Розрахований показник на кiнець року знаходиться в межах нормативного значення та свiдчить про стабiльний фiнансовий стан товариства.
Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним капiталом характеризує спiввiдношення зобов'язань та власних коштiв товариства.
Розрахований показник на кiнець року свiдчить про те, що товариство має незначну залежнiсть вiд залучених коштiв.

10. ОСНОВНI ВIДОМОСТI ПРО АУДИТОРА

Прiзвище, iм'я та по батьковi фiзичної особи Дороженко Ярослав Борисович
Номер та дата видачi Свiдоцтва про внесення в Реєстр аудиторських фiрм та аудиторiв, якi надають аудиторськi послуги, виданого Аудиторською палатою України Свiдоцтво №3671 видане рiшенням Аудиторської палати України вiд 10 листопада 2005 р. за № 154/4, термiн чинностi Свiдоцтва продовжено до 4 листопада 2015 р. згiдно рiшення Аудиторської палати України вiд 4 листопада 2010 р. за № 221/3
Номер та дата видачi сертифiката аудитора, виданого Аудиторською палатою України Сертифiкат аудитора - Серiя <А> № 004803, виданий на пiдставi рiшення Аудиторської палати України вiд 22 червня 2001року за № 102 вiд 22 червня 2001 року, термiн дiї сертифiкату продовжено до 22 червня 2015 року, згiдно рiшення АПУ № 219/2 вiд 14 липня 2010 року.
Мiсце проживання фiзичної особи м. Вiнниця, вул. Гагарiна, буд. № 20/2
Телефон, факс фiзичної особи (0432) 55-08-20
Дата та номер договору на проведення аудиту 10.01.2012 р .№ 5
Дата початку проведення аудиту 12.01.2012 р.
Дата закiнчення проведення аудиту 02.04.2012 р.


Даний аудиторський Звiт складено в 3-х примiрниках.




Аудитор Дороженко Я.Б.


02.04.2012 р.

Україна, 21036, м. Вiнниця,
пл. Гагарiна, буд. № 2, офiс № 8
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Пiдприємство в даний час надає послуги в орендi примiщень адмiнкорпусу та складських примiщень. На всi примiщення оформлено договори оренди i передано в користування приватним пiдприємцям. Цiни на оренду встановленi на рiвнi середнiх, якi склались для даного району м. Вiнницi. Новi технологiї та види дiяльностi у 2011 роцi не запроваджувались. Основними клiєнтами є приватнi пiдприємства i приватнi пiдприємцi м. Вiнницi. Особливiстю функцiонування пiдприємства є те, що воно географiчно розташоване у вiддаленому вiд центру м. Вiнницi районi, що i визначає його привабливiсть. Негативно на його виробничу дiяльнiсть впливає те, що протягом останнiх 10 рокiв пiдприємство не здiйснювало абсолютно нiякої дiяльностi. Це призвело до його занепаду. Примiщення, стан механiзмiв i обладнання, яке було в наявностi, стали непридатними для використання. Пiдприємство не залежить вiд сезонних змiн.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування В 2009 роцi придбано активiв на суму 19,0 тис.грн. в тому числi автомобiль за 6,0 тис.грн.
В 2010 роцi придбань або вiдчужень активiв не було.
В 2011 роцi придбань або вiдчужень активiв не було.
На найближчу перспективу пiдприємство не планує значних iнвестицiй та придбань, пов'язаних з господарською дiяльнiстю.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Основнi засоби пiдприємства знаходяться за адресою м. Вiнниця, пров. К. Маркса, 19-А.
Ступiнь зносу основних засобiв 57,4%, ступiнь використання основних засобiв 42,6%. Обмежень на використання основних засобiв немає. Первiсна вартiсть основних засобiв 742,1 тис.грн. Сума нарахованого зносу 426,0 тис.грн. В 2011 роцi нараховано амортизацiї: будiвлi та споруди 15,4 тис. грн., машини та обладнання 3,4 тис.грн., транспортнi засоби 0,9 тис. грн. Основнi засоби всiх груп використовуються за призначенням. Термiн та умови використання основних засобiв вiдповiдають нормам.
ВАТ "УВТК "Спецсiльгоспмонтаж" здає в оренду нежилi примiщеня юридичним особам. Основними орендарями є Транспортна компанiя "Сат", ЗАТ "Київ Стар Дж.Ес.Ем.". Орендованими осовновними засобами пiдприємство не користується. Своєю дiяльнiстю пiдприємство шкоди навколишньому середовищу не завдає. Екологiчних питань, якi можуть позначитися на використаннi активiв пiдприємства не має. Склади та примiщення контори здаються в оренду, за рахунок цього здiйснюється основна виробнича дiяльнiсть.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень На пiдприємствi вiдсутнi будь-якi оборотнi кошти, необхiднi для розвитку i вiдродження дiяльностi пiдприємства. Пiдприємство має значний ступiнь залежностi вiд законодавчих та економiчних обмежень.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства У 2011 роцi штрафи та пеня за порушення чинного законодавства не сплачувались.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Пiдприємство працює в умовах госпрозрахунку. Кредитами банкiв не користується. Робочого капiталу для поточних потреб достатньо. Можливим шляхом покращення лiквiдностi пiдприємства є збiльшення ставок орендної плати орендарям.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Укладених, але ще не виконаних договорiв на кiнець звiтного перiоду на пiдприємствi немає.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Вiдновити дiяльнiсть пiдприємства, вiдремонтувати адмiнкорпус, налагодити роботу складського примiщення. Iстотними факторами, якi можуть в подальшому вплинути на дiяльнiсть пiдприємства є соцiально- економiчнi фактори.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Дослiджень та розробок за звiтний рiк пiдприємство не здiйснювало.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається В судових справах емiтент не задiяний.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі АНАЛIЗ ФIНАНСОВОГО СТАНУ

Джерелом визначення показникiв фiнансового стану є:
Баланс пiдприємства станом на 31.12.2011 р. (Форма № 1 код за ДКУД 1801001);
Звiт про фiнансовi результати пiдприємства за 2011 р. (Форма № 2 код за ДКУД 1801003);
Данi оперативного облiку емiтента.
Додаткова iнформацiя.
Показники фiнансового стану

№ Показники Нормативне значення показника 2008 рiк 2009 рiк 2010 рiк 2011 рiк
1 Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi (0,25 - 0,5) 3,12121 0,41860 0,82275 1,62125
2 Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (1,0-2,0) 8,66667 1,79651 1,85450 3,38147
3 Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi (0,25 - 0,5) 0,99124 0,95570 0,90685 0,91029
4 Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним капiталом 0,00884 0,04635 0,10272 0,09855
(0,5-1,0)


Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi характеризує негайну готовнiсть товариства лiквiдувати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення суми грошових коштiв товариства в їх еквiвалентiв та поточних фiнансових iнвестицiй до суми поточних зобов'язань.
Станом на кiнець року вiдповiдно з розрахунком коефiцiєнта товариство готове негайно лiквiдувати поточнi зобов'язання.
Коефiцiєнт загальної лiквiдностi (покриття) характеризує готовнiсть товариства лiквiдувати поточнi зобов'язання i визначається як вiдношення оборотних активiв товариства до суми поточних зобов'язань товариства.
Станом на кiнець року розрахований коефiцiєнт лiквiдностi значно бiльший за нормативне значення показника, та свiдчить про те, що товариство може лiквiдувати поточнi зобов'язання.
Коефiцiєнт фiнансової стiйкостi характеризує спiввiдношення власних коштiв та вартостi майна товариства. Вiдсоток власних коштiв у власному майнi вказує на те, що товариство має достатнiй рiвень фiнансової стiйкостi i вiдносно незалежне вiд зовнiшнiх фiнансових джерел.
Розрахований показник на кiнець року знаходиться в межах нормативного значення та свiдчить про стабiльний фiнансовий стан товариства.
Коефiцiєнт покриття зобов'язань власним капiталом характеризує спiввiдношення зобов'язань та власних коштiв товариства.
Розрахований показник на кiнець року свiдчить про те, що товариство має незначну залежнiсть вiд залучених коштiв.


Iнформацiя про результати фiнансово - господарської дiяльностi емiтента за останнi три роки: за 2009 рiк нерозподiлений прибуток 61,9 тис.грн, чистий збиток 2,2 тис. грн., за 2010 рiк нерозподiлений прибуток 58,8 тис. грн., чистий збиток 3,1 тис. грн., за 2011 рiк нерозподiлений прибуток 63,2 тис. грн., чистий збиток 4,4 тис. грн.